Cum recunoaștem un lider

leadership-2400x813

Auzim tot mai des că Europa și lumea, în general, duce lipsă de lideri adevărați. Printre primii care au susținut acest lucru a fost  Helmut Schmidt, fost cancelar al Germaniei, care mai afirmă pe lângă acest lucru că “personalităţile capabile să joace un rol de conducător sunt din ce în ce mai rare”. La interviurile pentru job ne lovim din nou de problema leadershipului. Și totuși…ce sunt liderii și de ce este atâta nevoie de ei?

Deși nu există o definiție exactă, un lider este caracterizat drept o pesoană capabilă să îi inspire pe cei din jurul lui să își dedice toate eforturile pentru îndeplinirea unui obiectiv comun. Astfel, el  nu are nevoie să se afle într-o poziție de management (deși nu este exclus, situația în care managerul este și liderul unei echipe fiind ideală) pentru a îi influența pe ceilalți. Mai simplu spus, el își motivează colegii (și nu subordonații) prin modul său de a fi.

În primul rând, un lider are o viziune. Ce înseamnă asta? Mai sus, spuneam ceva de atingerea unui obiectiv comun. Ei bine, liderul înțelege perfect acest obiectiv, având un plan detaliat pentru a ajunge acolo și este capabil să îi determine pe ceilalți să se alăture planului său. Să spunem că visul tău este să îți construiești o casă de vacanță la munte. Pentru asta ai nevoie de o viziune: trebuie să știi cum vrei să arate casa la care visezi și nu să te apuci să construiești alandala. De asemenea, mai trebuie să știi costurile pe care le ridică un astfel de proiect și cum îl vei finanța. Ai nevoie de un plan. Și mai ai nevoie să îți convingi familia (eventual și banca) să se implice pentru a te ajuta să îți atingi obiectivul. Pentru asta va trebui să le explici pas cu pas în ce constă planul tău, poate să le arăți și niște schițe. Mai trebuie să te asiguri că fiecare prieten care vine să te ajute la ridicarea casei știe ce are de făcut și de ce face el acest lucru. Poate nu este cel mai bun exemplu, dar sper că ai prins ideea. Și încă ceva: știi întrebarea celebră de la interviuri: ” unde te vezi peste 5 ani?”. Aici e partea când tu demostrezi că ai o viziune.

În al doilea rând, un lider este capabil să strângă în jurul său o echipă competentă și motivată. El deleagă taskuri persoanelor potrivite și le ajută să le ducă la bun sfârșit. El trebuie să se asigure că fiecare om din echipa lui știe exact ce are de făcut și are capacitatea de a îndeplini ce i s-a cerut. Ce este foarte important de reținut este că el nu deleagă și responsabilitatea respectivului task. Liderul își asumă în continuare responsabilitatea pentru îndeplinirea taskurilor delegate celorlalți. Astfel, el este mereu gata să sară în ajutorul colegilor săi și verifică constant cum evoluează lucrurile.

Tot el răspunde și de motivarea echipei. Liderul trebuie să se asigure că mediul de lucru este prietenos și că fiecare este mândru să facă parte din echipa lui. El le reamintește constant colegilor săi obiectivul final pentru care muncesc și laudă contribuția fiecăruia la atingerea lui. Totuși, o astfel de persoană cunoaște și cum să își critice constructiv colegii. Pentru asta, liderul trebuie să fie un om integru, o calitate extrem de greu de întâlnit în zilele noastre. Astfel, el nu vorbește oamenii pe la spate și știe că “o vorbă bună mult aduce”. Dacă un membru al echipei sale are niște rezultate mai slabe în ultima perioadă, nu se grăbește să dea vina pe acesta, înjosindu-l. Se gândește la moduri în care l-ar putea ajuta pe acesta, propunându-i schimbări și nu impunându-le.

O altă calitate indispensabilă unui lider este capacitatea de a găsi soluții. Pentru acest lucru, el trebuie să fie și creativ, în același timp. Deci, vorba “lasă că merge și așa” nu ar trebui să aibe loc în vocabularul unui astfel de om.  Este ca atunci când ești la volan și în față îți apare o pisică. Trebuie să fii capabil să vii cu o varietate de soluții la problema asta. Dacă pisica nu se mișcă în timp ce tu pui frână și clacsonezi? Te asiguri că banda 1 e liberă și schimbi banda de mers. Și dacă banda e ocupată ce faci? Vezi dacă poți să o ocolești pe stânga. Și dacă nici atunci nu e posibil? Ai înțeles care e ideea? Ca leader trebuie să fii capabil să indentifici problema și să vii cu soluții viabile.

În mod sigur mai sunt și alte aspecte care definesc un lider, dar pentru că nu vreau să te plictisesc, o să rezum articolul printr-un citat de al lui Warren Bennis (considerat un pionier în studiul acestui domeniu): “Leadership-ul este capacitatea de a transforma viziunea în realitate”

Tu ce calități mai trebuie să îți dezvolți pentru a deveni un lider adevărat? Dacă ești în căutare de oportunități care să te ajute să îți dezvolți calitățile de lider, atunci află că AIESEC oferă stagii de lucru în străinătate sau voluntariat, modalități ideale de a-ți pune în practică aptitudinile de lider sau de ați dezvolta noi competențe. Află mai multe aici: http://aiesec.ro/

Ioana Ungurianu

1 reply
  1. Gabriela Cojanu
    Gabriela Cojanu says:

    Ioana,

    Forte bun articol. As mai adauga ca un adevarat lider pregateste si sustine oamenii prin exemplul sau si investeste in ei timp si energie pentru a le dezvolta potentialul. Leadership is about service.

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *