Cum să călătorești ieftin în Asia de Sud-Est

80c7053957

Istorisiri și documentare despre misterele Asiei de Sud-Est (Indonezia, Thailanda, Combodia, Vietnam etc.) îți dau fiori pe șira spinării cu peisaje parcă din altă lume, cu tradiții și obiceiuri care mai de care mai diferite de ale noastre, mâncare ce îți face să-ți plouă în gură și cu stilul de viață al oamenilor care te face să te întrebi “ Cum ar fi să fac și eu parte din comunitatea lor măcar pentru puțin timp?”.

Nu-ți face griji! Pentru tine am căutat, întrebat, scormonit după informații și am descoperit că este destul de ieftin să călătorești în Asia de Sud-Est. Hai să îți arătăm la ce ne referim:

 

Unde stăm?

Camerele de hotel sunt foarte ieftine în această parte a Asiei( Poți chiar să găsești camere în Laos pentru $2 !). Prețurile se situează în jurul a $15 pe noapte într-o cameră cu confort ridicat, adică ai parte de aerul condiționat necesar supraviețuirii umezelii de acolo.  

În Thailanda vei da în jur de $13, în Vietnam între $5-8, iar în Indonezia $8-10.

Prețurile sunt mai mari în regiunile turistice și pe insule, așa că mulți călători se cazează în hosteluri sau în gazdă la oameni. Un buget de $10-20 pe noapte este mai mult decât suficient.

 

Ce mâncăm?

Se spune că dacă în Asia de Sud-Est dai mulți bani pe mâncare, faci ceva greșit.

Indiferent că te arunci în bucătăria tradițională sau rămâi fidel mâncării din Vest, $15 pe zi e de ajuns că să te simți împlinit.

Cel mai popular loc în care să mănânci (și cel mai ieftin) e strada. Mâncarea stradală are un succes enorm la ei și o porție costă aproximativ $1.50. În Thailanda există chiar o piață dedicată acestui tip de mâncare, cu tot felul de caravane și tipuri de gustări diferite de la una la alta.  

Dacă nu ai încredere să cumperi de la acești comercianți, nu te îngrijora! Același fel de mâncare, la un restaurant decent, va costă în jur de $3-5. În cazul în care îți e dor de o pizza sau niște burgeri, vei scoate cam $5-10. În partea de sus a bugetului, dacă vrei să te răsfeți cu o friptură, prețul ei într-un loc în care știi sigur că va fi bună este de aproximativ $20.

Știi care este partea cea mai bună? Mâncarea o să fie cam cel mai scump lucru din călătoria ta, în rest nu trebuie să îți faci griji pentru buget.

 

Cum călătorim?

Dacă ai ajuns până acolo, sigur nu o să vrei să stai într-un singur loc și te vei aventura mai departe.

Cea mai ușoară și ieftină formă de transport este autobuzul, care te va duce oriunde vrei, nu contează cât de îndepărtată e destinația ta. Pentru un drum de 5-6 ore, biletul costă cam $8, iar pentru o cursă care prinde și noaptea, $10-15 în funcție de cât de departe vrei să ajungi.  

Transportul public în orașe îți iau până în $1.50 din buzunar. În Singapore, autobuzul e 10 cenți, iar metroul $1, la fel și în Bangkok.

Trenurile sunt destul de scumpe în afara Thailandei și nu prea merită luate în considerare. Cât despre taxi-uri, totul este la mica înțelegere cu șoferii. De obicei pornesc de la o sumă foarte mare, iar la sfârșit, după runde de negociere, ajungi să plătești cam jumate din ce voiau inițial.

Dacă vrei să salvezi timp, uită-te la ofertele Tiger Airlines și Air Asia, au foarte multe oferte și poți ajunge în diferite părți ale regiunii destul de ieftin.

Bonus: Și activitățile sunt destul de ieftine. De exemplu un bilet de intrare pe mai multe zile la Angkor Wat e 39$, iar majoritatea excursiilor de o zi sunt $20. Nu rezerva înainte să ajungi în oraș, mai bine cauți oferte direct acolo, ca să nu dai mai  mulți bani decât merită.  

De asemenea, multe atracții naturale pot fi vizitate gratis!

Ce zici? Vrei să te aventurezi pe acest tărâm ce îți oferă surprize la tot pasul și în același timp să dobândești și experiență personală și profesională? Alătură-te miilor de tineri care au aplicat pentru un program de voluntariat  sau internship internațional și au aflat ce înseamnă să trăiești și să aduci un impact în Asia de Sud-Est!

Andreea Radulescu

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *