Cum să ieși din tipar cu un CV

cv

Când vine vorba să aplici pentru un nou job, CV-ul tău este biletul care face intrarea primului tău pas pe ușa potențialului angajator și îți asigură un interviu. Dar cum te asiguri că CV-ul tău intră în categoria CV-urilor adăugate în dosarul pentru interviuri?

A crea un CV de succes este ușor dacă știi cum. Este o modalitate prin care îți pui laolaltă toate abilitățile alături de experiența ta, mulându-le pe jobul pentru care vrei să aplici. În caz că nu ai găsit criteriul potrivit de a crea un CV perfect, noi am pregătit câteva indicații prin care CV-ul tău să atragă privirea.

Relevanța

Când scrii un CV, asigură-te că este relevant jobului pentru care aplici. Informații esențiale precum ce liceu ai absolvit, ce universitate ai urmat sau ce experiență de lucru ai, ar trebui să fie în mod instantaneu accesibile celui care-l citește. Un angajator trebuie încă din primele priviri să-și dea seama despre ce este vorba și cine ești. Nu este o regulă anume în ceea ce privește ce pui în prim plan: experiența sau educația. Ia în considerare ce anume este mai relevant. Dacă abia ți-ai terminat studiile spre exemplu, este mult mai probabil să vrei să atragi atenția asupra studiilor tale decât asupra experienței de muncă. De asemenea, dacă ai o experiență de muncă relevantă, adu-o în atenția cititorului și pune-o în prim plan.

Dacă ai avut stagii în timpul facultății spre exemplu, ar trebui să accentuezi asta. Și nu încerca să faci numai o listă, ci pune alături ce capacități, ce abilități ai dezvoltat pe parcursul și în urma studiilor și experienței acumulate.

Personalitatea

În așa fel încât CV-ul tău chiar să se evidențieze în vânătoarea de joburi, este foarte important să-ți exprimi personalitatea în aplicațiile tale. Folosește CV-ul pentru a-ți evidenția abilitățile, chiar dacă asta înseamnă să creezi un CV ieșit din tipar, și nu unul tradițional. Încearcă să eviți formulări precum “jucător bun” cu “abilități de comunicare” și încearcă să te focusezi pe rezultate pe care să le poți susține. Ca voluntar sau membru al unei universități, poți susține cum ți-ai îmbunățit abilitățile. Aceasta este de asemenea o oportunitate prin care să accentuezi succesul pe care l-ai avut în aceste domenii. Și încearcă să integrezi numere cât de mult posibil. Spre exemplu, cât la sută ți-ai atins obiectivele? Câte vizualizări ai câștigat pe blog?

Axează-te pe valoare

Pune accentul pe cum implicarea ta în proiecte a adus un „return de investiție”. Nu este recomandat să spui doar “Am condus o echipă de 3 oameni.”, ci să pui accentul pe modul în care managementul tău a impactat acea echipă de oameni, ce ai reușit să creezi cu ajutorul lor.

  • A crescut productivitatea?
  • A fost toată echipa responsabilă și implicată pentru crearea noului proiect?
  • Se vede în urma organizării proiectului un management eficient al costurilor?

Pe lângă asta, CV-ul tău ar trebui să fie un document viu. Așa că promovându-ți modul în care te potrivești pentru acel job, cu atât șansele de succes sunt mai mari. În acest caz, noi îți sugerăm:

  • Să îți mulezi datele din CV pe cerințele angajatorului
  • Să evidențiezi aptitudinile, capacitățile care se potrivesc nevoilor companiei
  • Să accentuezi pe ideea de cum ai putea face o diferență în companie, ce valoare ai putea aduce companiei.

Evită greșelile

Sună destul de simplu să să eviți greșelile de bază ce pot apărea în CV-ul tău, de la cele de scriere până la cele de gramatică, însă verifică, verifică și verifică înainte de a trimite CV-ul! O simplă greșeală poate să-ți rateze șansa de a participa la interviul pentru jobul pe care-l dorești. De asemenea, încearcă să faci paragrafele scurte și textele succinte. Începând paragrafele cu cuvinte de acțiune precum “De prezentat” decât « Am prezentat », îl conduc pe cititor direct către subiect, și folosește tot mai puțin persoana I.

 Biluțele de marcare sau liniuțele pot ajuta să facă informația mult mai ușor digerabilă pentru cititor.

Aspect și structură

Un aspect simplu, curat, cu fiecare secțiune completată, este ideal. Folosirea linkurilor către website-uri, portofolii online, bloguri sau proiecte anterioare sunt bineprimite de angajați și popularitatea crește cu cât CV-ul îmbracă mai mult o prezență online.

Un CV mai lung de 2 pagini nu este necesar, mai ales dacă ești un recent absolvent cu experiență limitată. Pune întotdeauna calitatea deasupra cantității!

Salvează-ți CV-ul într-un format Word sau Pdf, dar nu uita ca pentru fiecare job pentru care aplici, să schimbi titlul și alege un titlu creativ.

Începi cu numele tău și cu datele de contact, urmate de un scurt clasament personal. Așează-ți experiența și calificările la începutul CV-ului, iar apoi interesele și succesele la sfârșit.

Accentuează-ți pasiunile și calitățile personale, pentru că aceasta te diferențiază de alți candidați sau chiar oferă o discuție de început cu potențialul angajator. O companie își dorește să găsească o potrivire între cultura și valorile sale, pe cât de mult își dorește să găsească oameni cu abilități potrivite jobului.

Cristiana Stanciu

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *