Iarna sparge gheața cu Global Volunteer

14184350_10154119560689006_7010381310050495145_n

De ce să pleci cu Global Volunteer iarna asta?!

Pentru unii dintre noi iarna înseamnă timp de stat în casă, băut ceai și bucurie din activități cu cei dragi în spații închise și călduroase. O altă categorie de oameni, iarna, sunt aceia aventuroși, pentru care acesta este anotimpul care le trezește simțurile, iubind munții și sporturile de iarnă.

Fie că te ascunzi de îngheț sau preferi să te bucuri de minunile iernii, noi am pregătit câteva motive bune pentru care să călătorești iarna aceasta cu Global Volunteer.

1.Ieși din zona călduroasă de confort

Hai să fim sinceri! Iarna ai tendința să te plafonezi! Preferi să nu ieși din casă, iar starea emoțională generală nu te îndeamnă către prea multă activitate și poți trăi o ușoară stare de depresie.

Alegând să faci voluntariat într-o altă țară, poate chiar total diferită de a ta, îți oferă șansa să fii activ tot timpul, să cunoști oameni și să te dezvolți în fiecare moment, și nu exagerez, hihi.

Satisfacția pe care o simți când contribui la o lume mai bună și rezultatele pe care le aduci te dinamizează și trăiești un flux de fericire.

2. Este ieftin

Prețurile, iarna, sunt în general mult mai scăzute, în ceea ce privește  transportul, cazarea și masa. Acest lucru este valabil, desigur,  dacă nu alegi să călătorești în zilele de sărbătoare în cele mai turistice zone.

Prețul la călătorii scade și cu peste 50%. Urmărește un site cu multe reduceri precum vola.ro și stai la curent cu ofertele.

3. Experimentezi o altă atmosferă în perioada sărbătorilor

Dacă ești totuși deschis să prinzi sărbătorile pe durata stagiului, ai ocazia să surprinzi esența altor culturi în această perioadă, să descoperi alte filosofii despre viață și să experimentezi deliciile culinare tradiționale.

4. Poți alege destinații călduroase

În cazul în care iarna nu este chiar pe gustul tău, și în timp ce „prietenii tăi își iau 3 rânduri de haine”, de ce tu să nu alegi să te bucuri de o călătorie cu sens în țările calde? Ai putea, spre exemplu, să predai engleză copiiilor din Africa sau Asia și să te simți liber, în hainele tale confortabile de vară. Iar între noi, fie vorba, dacă pleci pe la jumătatea lui ianuarie, te întorci în țară primăvara. Prin urmare, nu trebuie să investești în outfitul de iarnă foarte mult și poți economisi astfel să pleci în stagiu.

5. Munte cât cuprinde pentru iubitorii de zăpadă

Dacă iubești muntele și iarna, mai ești și activ, n-ai cum să nu vrei să călătorești cu Global Volunteer. Poți alege o destinație la înălțime, unde, spre exemplu, poți face activități outdoor cu copiii sau orice activități pe domeniul tău din proiectele disponibile, unde îți poți aduce contribuția. Asta se îmbină perfect apoi cu timpul liber în care poți practica sporturi de iarnă sau explora munții, lăsându-te inspirat de răcoare și frumusețe.

6. Explorează ceainării internaționale

Ești un iubitor de ceai și adori momentele calde, în contrast cu vremea de afară, momentele de carte și discuțiile îndelungi cu oameni cu opinii diferite, dar totuși cu care descoperi că ai multe în comun?

Dacă mergi cu Global Volunteer, poți alege o țară în care să experimentezi ceaiul în cele mai elegante și creative ceainării din Europa, savurând un ceai cu alți voluntari internaționali.

De asemenea, n-ar fi rău să alegi o țară precum India, China sau Maroc, unde cultura ceaiului este adânc înrădăcinată, iar ceaiul este la mama lui acasă.

7. Practici limbi străine

Iarna îți poți dezvolta un vocabular specific sezonului. Știm că limbile străine sunt complexe, și că în fiecare context sunt termeni diferiți de folosit. Este o oportunitate să utilizezi termeni precum „cozy”(călduț, primitor), “fireside”(șemineu) and “nippy”(rece).

8. Te întorci cu povești de neuitat

Prietenii tăi care au stat acasă vor fi nerăbdători să-ți descopere poveștile, iar tu cu siguranță vei dori să le împărtășești, odată cu concluziile și învățămintele primite din experiență. Devii sursă de inspirație și ai parte de o energie nouă cu care să începi în forță facultatea!

9. Îți descoperi profund autenticitatea

Fiind pus într-un context experiențal nou, cu provocări și descoperind alte realități, îți modelezi personalitatea în mod autentic.

Așa că ai toate motivele pentru care să te înscrii într-un stagiu de voluntariat Global Volunteer iarna!

http://register.aiesec.ro/gv/gv-registration.php 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *