,

10 Cele mai bune motive pentru a face voluntariat în Maroc vara aceasta

10365767_792568500849946_4906424336448846186_n

De ce să faci voluntariat în Maroc cand îți poți petrece vara oriunde altundeva în lume? De ce să te aventurezi pe propria raspundere într-o țară arabă nord africana, într-o lume arabă “foarte instabilă”? De ce, în special dacă ești femeie, te-ai aventura într-o țară musulmană, unde probabil trebuie să porți val în mijlocul lunii august, în loc să faci poze și să porți topuri scurte?
Mai joi vei găsi 10 motive pentru a alege Maroc ca destinație de voluntariat vara astsa, spuse de către un localnic, care trăiește în această țară dintotdeauna.

1. Maroc este o țară arabă și musulmană sigură și cu deschidere internațională
În ceea ce privește riscurile din regiunea nord-africană, Marocul rămâne o țară sigură pe care să o vizitezi. Țara a menținut o rată constantă a turismului în ultimii câțiva ani. În plus, oamenii sunt foarte familiarizați cu turiștii, prin urmare le accepta modul de a fi, de a vorbi și, în special, de a se îmbrăca. Deci da, cred că ar trebui să stai liniștit!

 

2. Vei avea șansa să experimentezi Ramadanul în mediul său autentic
Ramadan reprezintă luna musulmană sfântă. Pe parcursul a 30 de zile, oamenii sărbătoresc de la răsărit până la apus. Este, de asemenea, sinonim cu rugăciunile intense și practicile religioase în general. În Maroc această sărbătoare înseamna și multă mâncare și mult haos în bazare. Anul acesta coincide cu luna iunie. A fi acolo în timpul Ramadanului îți dă șansa de a experimenta o perioadă a anului autentică și mistică.

3. Vei face într-adevar o schimbare făcând voluntariat într-o tară Africana.
Maroc este o țară în plină dezvoltare și în timp ce se fac eforturi politice și sociale pentru a face față provocărilor secolului 21, aceasta rămâne o țară cu o rată mare a sărăciei, analfabetismului, mortalității și excluderii sociale, în special în zonele îndepărtate precum munții înalți Atlas. AIESEC in Maroc oferă multe proiecte și oportunități pentru a ajuta la îmbunătățirea educației și sănătății.

 

4. Ospitalitatea marocană te va introduce în inima comunității
Indiferent pe ce proiect vei decide să lucrezi sau ce regiune vei alege, vei fi mai mult decât surprins de oamenii calzi care te vor întâmpina. Familia ta gazdă, colegii sau cei din AIESEC vor face tot ce pot ca tu să te simți ca acasă. Să interacționezi cu localnicii o să fie foarte ușor, chiar dacă limba este diferitî. Tu vei putea dupa să spargi toate stereotipurile femeilor, tinerilor și copiilor din Maroc. Pregatește-te să fii plăcut surprins!

 

5. Mâncarea. Atât de simplu: MÂNCAREA
Mâncarea marocană este suficient de populară încât sa imi permită să adaug doar: Mâncarea aici este venită direct din Rai. Nu crezi până nu încerci.

 

6. Arhitectura este într-adevăr impresionantă
Daca visezi la decoruri și scenarii cu seri arabe, atunci ești pe drumul cel bun!
Oriunde sau oricând privești în jur, vei fi impresionat de fiecare colț: usile cu mozaic, clădirile imperiale și moscheele monumentale sunt peste tot!

 

7. Exploziile de culori, mirosuri și sunete te vor ghida acasă (Noua ta casă din Maroc!)
Plimbările pe stradă nu vor mai fii la fel acasa, asta e sigur! Aici abia îți poți auzi gândurile, poți simți mirosul festinelor gătite înauntrul caselor, iți poți răsfăța privirea cu diverse culori radiante… Pe scurt, străzile sunt pur și simplu un festin pentru simțurile tale!

 

8. Aici oricine găsește ceva ce i se potrivește
Fie ca ești un fanatic al escaladarilor, un iubitor de mare, un guru al naturii și spațiilor verzi sau un căutător al deșertului, Marocul are o paletă largă de oferte: Ia-ți cu tine iubirea pentru mare explorând Tangerul, Essaouira sau Agadir. Lasă-te provocat de dunele de nisip vizitând sudul țării, din Quarzazate până în Dakhla. Fă escaladări și admiră peisajul munților Atlas (Inalti, Mijlocii și de Jos). Calătorește prin istoria marocană vizitând orașele istorice, precum: Rabat, Casablanca, Marrakech sau Fes. Nu-i așa că suna tentant?

 

9. Contul tău bancar și bugetul iți vor fi veșnic recunoscătoare pentru alegerea Marocului
Costul vieții în Maroc este mic. Foarte mic. Aici, prețurile hostelurilor în cele mai turistice zone pot varia de la 30 MAD la 300 MAD (2$ la 30$) pe noapte. Poți lua o masă sățioasă și gustoasă cu aproximativ 30 MAD (3$). Transportul este foarte accesibil și ieftin: Grand Taxi este o companie de taxi care are curse dintr-un oraș în altul la prețuri foarte convenabile (aproximativ 100 MAD/10$ pentru o călătorie de 3 ore). Trenurile sunt cele mai convenabile mijloace de transport și, de asemenea, foarte accesibile.
Pe de altă parte, să fii atent atunci când faci tranzactii cu vanzatorii din bazare. Aceștia vor incerca să facă să plătești mai mult decât prețul normal. Sfatul nostru este să călătorești cu localnici sau „maeștrii” ai negociatului.

 

10. Te poți lăuda cu toate cele menționate mai sus odată ce vei ajunge acasă
Da, ai reușit! Acum poți fi cu adevărat mândru de tine! Cât de bine trebuie să te simți întorcându-te acasă și împărtățind tot felul de povești minunate și impresionante cu familia și prietenii? Până la urmă ai făcut voluntariat în Africa, ai descoperit autenticul pământ al Marocului și, desigur, ai avut un impact asupra societății. 🙂

 

Abia te așteptăm să experimentezi țara noastră. Din tot sufletul îți spunem, bine ai venit acasă!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *